środa, 13 marca 2013

Batony śniadaniowe

Hej, hej! 
Mam dla was przepis na batony śniadaniowe, ja z siostrą nazywamy je corny'ami, bo trochę nam przypominają te batony!
Nie są trudne do zrobienia, ale długo trzeba niestety na nie czekać, bo siedzą w piekarniku godzinę!

Składniki:
  • 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego
  • 250g płatków owsianych (nie błyskawicznych)
  • 75g wiórków kokosowych
  •  100g suszonej żurawiny
  • 125g mieszanki nasion (słonecznik, dynia, sezam)
  • 125g niesolonych fistaszków 
  1.  mleko podgrzać lekko w garnuszku
  2. wszystkie suche składniki wymieszać w misce
  3. dodać ciepłego mleka do składników
  4.  jeżeli składniki nie chcą się połączyć, można dodać troszkę miodu
  5. piec około godziny w temperaturze 130 stopni, po 15min od wyjęcia pokroić na 16 batoników
wszystkie składniki mieszamy w misce














Smacznego!
:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz